Калцона: Вярвам на моите играчи


Н. Гавазов

Калцона: Вярвам на моите играчи

Старши-треньорът на националния отбор на Словакия Франческо Калцона коментира предстоящата среща с Англия от осминафиналите на Евро 2024.

"Когато Англия играе силно като отбор, те ще бъдат непобедими. Трябва да се възползваме максимално от грешките им и трябва да сме много внимателни, защото те имат най-добрия състав на това първенство. Имат физика, техника, креативност и оставиха отлични играчи у дома, защото притежават толкова много качество, че трябва да избират. Това е отбор, който може да те накаже във всеки един момент.

Станислав Лоботка? Той  е важен футболист за нас, много интелигентен. В този мач той ще се изправи срещу играч от световна класа в лицето на Джуд Белингам, но Лоботка също е от световна класа. Трябва обаче колективно да направим страхотен мач, целият отбор, защото Лоботка не може да го направи сам.

Разбира се, треньорът трябва да предаде своята идея, но играчите са тези, които са на терена. Щастлив съм, защото имам много концентриран отбор, те искат да играят офанзивен футбол, но ние също искаме да сме солидни в защита. Подготвяйки се за мач като този, трябва да се вгледате в малките детайли, защото Англия може да ни накажат във всеки момент. Но аз вярвам на моите играчи, те са страхотни по отношение на представянето и поведението си на това Европейско първенство.

Ние имаме наш собствен стил на игра и наш собствен манталитет. Ще направим някои корекции, но нищо драматично. Ще продължим да играем според собствения ни стил", заяви Калцона.

  Сподели
30