Ясна е организацията на работата на доброволците на Европейското


Н. Гавазов

Ясна е организацията на работата на доброволците на Европейското

Изданието Relevo разкри подробности за работата на 16 хиляди доброволци, обслужващи мачовете от Европейското първенство в Германия.

Двамата доброволци, записали интервюто за горепосочената медия, съобщиха, че не получават пари за работата си. Въпреки това всеки ден им се осигуряват безплатни храни и напитки. Преди началото на турнира те получиха екипировка с логото на Евро, която ще могат да запазят за себе си след края на Европейското първенство.

Съобщава се, че смените на доброволците често продължават по 10 часа и много от тях са лишени от възможността да гледат футбол, тъй като работят не на стадиони, а в хотели, фен зони и други места извън стадиона.

Феновете дойдоха да работят като доброволци, за да усетят напълно емоциите от провеждащото се Евро. Някои хора искат да изразят благодарността си към футбола по този начин, други искат да изживеят ново изживяване, а много от тези, които помагат на феновете на този турнир, просто отидоха в нова страна, съчетавайки пътуване с живот и работа в нова страна.

  Сподели
38