Ван Дайк: Трябва да променим нещата


Н. Гавазов

Ван Дайк: Трябва да променим нещата

Капитанът на националния отбор на Нидерландия Върджил ван Дайк отговори на критиките към националния отбор и също така говори за представянето на тима в мача с Австрия (2:3) от 3-ия кръг на Европейското първенство в Германия.

"Разбирам много добре критиките. Не съм глупав, знам също, че мога да играя по-добре и че трябва да бъда по-добър и това е, върху което работя. Не изиграх най-добрия си мач срещу Австрия. Това ме засяга, но също така смятам, че като цяло нещата могат и трябва да бъдат по-добри. Целият отбор се провали, но на първо място гледам себе си. Мога да донеса много повече.

Може би се надценяваме. Имахме много да кажем и много да анализираме. В мача с Австрия всичко се обърка тотално. Всичко бе много лошо. Говорили сме за много аспекти, сега трябва да го покажем. Всичко се обърка според тактиката. Това се дължеше основно на желанието за победа. Не е нужно да говорите за това с треньорите, това трябва да се направи от самите играчи. Така че говорихме за това, дори с груби думи.

Всичко бе доста видимо, но ако продължим така, вече няма да имаме работа тук. Нещата трябва бързо да се променят, иначе ще си седим вкъщи и ще мислим какво е можело да бъде. Но ние не искаме това“, каза Ван Дайк, цитиран от Ройтерс.

  Сподели
79