Тедеско: За нас бе много важно да вземем тези три точки


Н. Гавазов

Тедеско: За нас бе много важно да вземем тези три точки

Старши- треньорът на националния отбор на Белгия Доменико Тедеско заяви, че тимът е щастлив, след като победи Румъния (2:0) във втория кръг на груповата фаза Евро-2024.

"Играхме със същата схема както със Словакия. Тилеманс игра фантастично, като всички останали. Щастливи сме, че взехме тези три точки и сега ще погледнем към следващия мач. Натиснахме високо, опитвайки се да спечелим топката на върха на терена. Румъния обича да контролира играта. Не е лесно да играем срещу тях, но манталитетът ни беше добър.

Много съм щастлив, че спечелихме мача, за нас бе много важно да вземем тези три точки и разбира се загубихме няколко мига. Да, жалко, че ни трябват толкова много моменти, за да отбележим. Мисля, че днес можехме да вкараме 3, 4 или 5 гола. Страхотно е, че създаваме такива моменти и трябва да бъдем търпеливи.

Мисля, че знаехме как ще играят по схемата 4-1-4-1. Знаехме как ще се защитят. Решихме да играем с тези играчи, за да се противопоставим на това. Трябваше да страдаме за положения, но това е футболът", заяви Тедеско.

Спомнете си, че на първия тур румънците победиха Украйна, а белгийците сензационно загубиха от Словакия.

Всеки от отборите от група Е има по три точки. В третия кръг Белгия ще играе с Украйна, а Румъния ще се срещне със Словакия. Мачовете ще се проведат на 26 юни.

  Сподели
213