Йорданеску: Белгия е кандидат за спечелване на Евро 2024


Н. Гавазов

Йорданеску: Белгия е кандидат за спечелване на Евро 2024

Старши -треньорът на националния отбор на Румъния Едуард Йорданеску смята, че Белгия е кандидат за футбола Евро 2024.

"Видяхте отбор с високо качество: те имат скорост, експлозия, сила. Те са страхотен отбор. Те са кандидат за спечелване на Европейското. Никога не се отказахме, борихме се. През второто полувреме имахме късмет и имахме шанс да изравним резултата.

По отношение на предизвикателствата, това е най-високото ниво. Започнахме турнира страхотно, а сега да видим как можем да се справим с трудностите. Нужна е солидарност и единство. Ще анализираме това в детайли с тима. Имахме много единоборства в тази игра, за разлика от първия мач. Имахме шанс. Винаги ще се стараем да бъдем по-добри, ще се опитаме да се подобрим в третия мач. Вярвам в нашия отбор.

Ще направим всичко възможно да реагираме срещу Словакия. Всеки играч, който влезе като резерва днес, бе атакуващ играч, но това се оказа недостатъчно. Трябваше да се опитаме да не пропускаме твърде много, но този отбор не губеше достатъчно дълго. Трябваше да се борим за всяка топка за известно време, но имаме достатъчно сили, за да излезем от групата", заяви Йорданеску.

Напомняме, че в мача от втория кръг на груповата фаза на Европейското първенство Румъния загуби от Белгия с 2:0.

Всеки от отборите от група Е има по три точки. В третия кръг Белгия ще играе с Украйна, а Румъния ще се срещне със Словакия. Мачовете ще се проведат на 26 юни.

  Сподели
181