Мартинес: Не бе лесен мач


Н. Гавазов

Мартинес: Не бе лесен мач

Старши-треньорът на националния отбор на Португалия Роберто Мартинес коментира победата с 3:0 над Турция в мач от втория кръг на груповата фаза на Евро 2024.

"Смятам, че играхме на същото ниво, както в мача с Чехия, но този път отбелязахме първи. Турция започна добре, но ние устояхме, а след като поведохме, поехме контрола над мача. Хубавото е, че сега ще мога да дам шанс на някои от останалите играчи в съблекалнята - те го заслужават.

Не бе лесен мач, Турция има страхотни таланти, но не им позволихме да действат. Бързото темпо бе по вкуса ни, запазихме концентрация и в защита. Доволен съм, че запазихме "чиста" мрежа".

Пепе? Неутрален фен, който гледа играта на Пепе, няма да повярва, че той е на 41 години! Той е невероятен пример за португалците във футбола. Абсолютен професионалист 24 часа в денонощието - тренира правилно, спи правилно. Той мисли година за година. Става въпрос за истинска любов към играта, но и за генетика - няма как да си купиш това.

От страна на Роналдо видяхме нещо специално днес. Страхотен нападател като него излезе сам срещу вратаря, но той реши да подава. Играч за пример! Тази безкористност трябва да се показва в академиите из цяла Португалия. Отново се видя, че той винаги мисли първо за отбора", заяви Мартинес.

  Сподели
60