Англия отново ще излъже Дания


Н. Атанасов

Англия отново ще излъже Дания

ДанияАнглия
Стадион: "Дойче Банк Парк“, Франкфурт на Майн
Дата: 20.06.2024 г.
Час: 19:00

Полуфиналистът от последното европейско първенство – Дания, отново ще направи опит да достигне колкото се може по-напред. Скандинавците бяха приятната изненада на турнира, като според мнозина заслужаваха да играят финал, но в крайна сметка отстъпиха именно от Англия след продължения. Европейският шампион от 1992 г. разполага с достатъчно класни футболисти, които са способни да изстрелят родината си към нови подвизи, въпреки че любопитен факт от статистика е, че "червения динамит“ е отборът с най-много загуби на европейски футболни финали – общо 17.

В първия си мач от групата скандинавците направиха 1:1 със Словения, а точен за датчаните беше Кристиан Ериксен, който се завърна с гръм и трясък на европейски финали, след като на последния форум на Стария континент получи сърдечен арест.

Почти 60-годишната прокоба продължава да тегне над фаворита на букмейкърите на Евро 2024 – Англия. "Трите лъва“ загубиха финала на последния форум, отстъпвайки след дузпи от действащия първенец Италия. Най-големият успех за Албиона остава спечеленият Мондиал през 1966 г., но след това англичаните винаги тръгват големи очаквания и амбиции, и винаги остават разочаровани.

Англичаните са отпадали четири пъти в групите на европейски първенства – 1980, 1988, 1992 и 2000 г., но сега играчите на Гарет Саутгейт са пределно мотивирани да вземат поправителния и да вдигнат трофея "Анри Делоне“.

В първия си двубой от Евро 2024 англичаните надиграха с 1:0 Сърбия.

Прогноза: Дания – Англия 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Англия (Гарет Саутгейт)
 
Пикфорд
   
Уолкър
Стоунс
Гехи
Трипиър
Александър-Арнолд
Райс
Сака
Белингам
Фоудън
Кейн
Винд
Хьолунд
Ериксен
Кристиансен
Хьолберг
Юмланд
Бах
Вестергаард
Кристенсен
Андерсен
   
Шмайхел
 
Дания (Каспер Хюлманд)

Обоснована прогноза: Дания - Англия 1:2

  Сподели
205