Хашек: Направихме труден живота на Португалия


Н. Гавазов

Хашек: Направихме труден живота на Португалия

Старши- треньорът на чешкия национален отбор Иван Хашек говори за 39-годишния нападател на португалския национален отбор Кристиано Роналдо след поражението с 1:2 в директен мач от 1-ия кръг на групата етап от Европейското първенство 2024 г.

   

"Трябва да призная, че много съжаляваме, че не свършихме работата, бяхме близо до нея. Направихме живота много труден на Португалия, един от най-добрите отбори в света.

Невероятно е колко опасен е Кристиано Роналдо на неговата възраст във всеки мач. Той отново показа своя гений, знае как да създава положения. Свалям му шапка, той е един от най-добрите играчи в историята на футбола. Наистина невероятен човек“, заяви Хашек на пресконференция.

Националните отбори на Португалия и Чехия на Евро 2024 играят в група F с Грузия и Турция. За последно португалците и чехите играха помежду си през 2022 г. в мач от груповата фаза на Лигата на нациите. Националният отбор на Португалия спечели мача с 4:0. На Европейското първенство през 2012 г. отборът на Чехия загуби от Португалия (0:1) на четвъртфиналите.

  Сподели
141