Роберто Мартинес: Чехите имаха един удар и вкараха


Н. Гавазов

Роберто Мартинес: Чехите имаха един удар и вкараха

Старши -треньорът на португалския национален отбор Роберто Мартинес говори за победата на отбора си в мача от 1-ия кръг на Европейското първенство 2024 с Чехия (2:1).

"Не очакваме лесни двубои. Мачът се проведе срещу надъханата Чехия. Те обаче имаха един точен удар и той достигна целта си. Това също се превърна в тест за характер. Вижте статистиката: 70% притежание, 13 корнера... Добра работа. Но губейки с 0-1, трябваше да контролираме нервността си и мисля, че показахме невероятен характер днес. Това ще ни помогне много.

Спечелихме. Ние също трябва да оценим това, което сме направили добре. Защитавахме се много, много добре. Тъй като Чехия изобщо не изпълни нито един корнер и удари вратата само веднъж, до голяма степен можем да разчитаме на добрите неща, които направихме днес“, заяви Мартинес.

Националните отбори на Португалия и Чехия на Евро 2024 играят в група F с Грузия и Турция. За последно португалците и чехите играха помежду си през 2022 г. в мач от груповата фаза на Лигата на нациите. Националният отбор на Португалия спечели мача с 4:0. На Европейското първенство през 2012 г. отборът на Чехия загуби от Португалия (0:1) на четвъртфиналите.

Във 2-ия кръг от груповия кръг отборът на Португалия ще играе с отбора на Турция, а чехите ще се срещнат с отбора на Грузия. И двата мача ще се играят на 22 юни.

  Сподели
155