Янжа: Щастливи сме от точката


Н. Гавазов

Янжа: Щастливи сме от точката

Ерик Янжа, който отбеляза изравнителния гол в мача с Дания, сподели мнението си за сблъсъка със скандинавците (1:1).

"Трябва да бъдем щастливи от точката, защото Дания е много добър отбор. Познаваме се добре от квалификациите, няма тайни помежду ни. Очаквахме, че те ще владеят повече топката. Мисля, че се представихме добре. Опитахме да действаме на контраатаки и статични положения - това са нашите силни страни. В крайна сметка трябва да бъдем щастливи. Имахме ситуации да отбележим още голове и да спечелим, но и равенството е добър резултат.

Имах късмет при гола, топката дойде в мен, защото бях на точното място. Затворих очите и стрелях. Щастлив съм от това, но след четири дни има нов мач, трябва да забравим това, което се случи, да се подготвим по най-добрия начин и да се подготвим за битка.

Мачът със Сърбия? Ще бъде труден двубой. Сърбия е силен отбор, но както видяхме и днес, на това европейско първенство всичко е възможно. Всеки има своя план. Трябва да се възстановим по най-добрия начин и да се подготвим за Сърбия. Очакваме да дойдат много хора от Словения за този двубой. Трябва да отидем напълно готови и да бъдем агресивни", заяви Янжа.

  Сподели
57