Датският динамит отново ще взриви словенците


Н. Атанасов

Датският динамит отново ще взриви словенците

Словения – Дания
Стадион: "МХП Арена“, Щутгарт
Дата: 16.06.2024 г.
Час: 16:00

Словения се класира за втори път в историята си на европейски футболни финали, като дебютът на балканската държава беше през 2000 г. Сега играчите на Матяж Кек си гарантираха директно участие на форума на Стария континент, завършвайки на 2-ро място в квалификационна група "I", с равен брой точки именно с предстоящия съперник. Словения обаче остана подгласник на Дания, тъй като скандинавците имаха по-добри показатели в директните сблъсъци – 1:1 в Любляна и поражение за Словения с 1:2 в Копенхаген.

Без никакво съмнение най-голямото име в редиците на Словения е това на вратаря и капитан на тима Ян Облак, но освен него има играчи, състезаващи се във водещи отбори в Германия и Гърция.

Полуфиналистът от последното европейско първенство – Дания, отново ще направи опит да достигне колкото се може по-напред. Скандинавците бяха приятната изненада на турнира, като според мнозина заслужаваха да играят финал, но в крайна сметка отстъпиха пред Англия след продължения. Европейският шампион от 1992 г. разполага с достатъчно класни футболисти, които са способни да изстрелят родината си към нови подвизи, въпреки че любопитен факт от статистика е, че "червения динамит“ е отборът с най-много загуби на европейски футболни финали – общо 17.

Прогноза: Словения – Дания 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Дания (Каспер Хюлманд)
 
Шмайхел
   
Андерсен
Кяер
Кристиансен
Меле
Ериксен
Хьолберг
Дилейни
Кристенсен
Винд
Хьойлунд
Шпорар
Шешко
Млакар
Черин
Елзник
Стоянович
Янжа
Бийол
Блажич
Карничник
   
Облак
 
Словения (Матяж Кек)

Обоснована прогноза: Словения - Дания 0:2

  Сподели
230