Франция ще стартира с победа


И. Ангелов

Франция ще стартира с победа

Австрия - Франция 
Стадион: Меркур Шпил-Арена, Дюселдорф 
Дата: 17.06.2024 г. 
Час: 22:00 ч. 

Ралф Рангник подобри шансовете на Австрия в това първенство след като впечатли с работата си от поемането на тима през 2022 г. Тимът му не изглежда за пренебрегване дори без ключовия Давид Алаба, в чиято липса капитан на символичния домакин ще е Марсел Забицер.

Франция отново стартира като един от фаворитите за спечелване на цялото Евро 2024, но може би притеснения буди формата напоследък със само 2 победи от последните 5 мача. В отбора обаче има по най-малко двама класни играча на всяка една позиция. 

Ключовият Мбапе бе поставен като болен с вирус миналата седмица и е под въпрос за началото на турнира. Аурелиен Чуамени има травма в глезена, заради която и пропусна финала на Шампионска лига, и също е под въпрос, като може да бъде заменен от Нголо Канте. Впечатляващият Салиба този сезон е в битка в защитата с Конате и Упамекано.

"Петлите" определено имат качеството да преодолеят всеки съперник, но предстои да видим настройката за отбора, постигнал второ място в последното голямо състезание - Световната купа през 2022 г.

Прогноза: Австрия - Франция 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Франция (Дидие Дешан)
 
Майнан
   
Салиба
Упамекано
Коунде
Хернандез
Канте
Рабио
Дембеле
Гризман
Мбапе
Тюрам
Грилич
Баумгартнер
Шмид
Забицер
Лаймер
Зайвалд
Пош
Мвене
Вьобер
Дансо
   
Пентз
 
Австрия (Ралф Рангник)

Обоснована прогноза: Австрия - Франция 1:2

  Сподели
225