Киеза: Това е най-добрата вечер в кариерата ми


Н. Гавазов

Киеза: Това е най-добрата вечер в кариерата ми

Играчът на националния отбор на Италия Федерико Киеза сподели емоциите си, след като победи Испания (1: 1, 4: 2) на полуфиналите на Евро 2020.

"Това е най-хубавата вечер в кариерата ми, без съмнение. Да играеш за страната си в мач като този, представлявайки 60 милиона италианци, е невероятно, дори не можех да си го представя.

Салваторе Сиригу изигра ключова роля за всички нас. Той е истински отборен играч. Когато започнахме това пътешествие, той повтаряше като мантра, че е важно да сме отбор. Което доказахме тази вечер. Салваторе ни помагаше отстрани и ние трябва да му отдадем дължимото. Това означава много за него, както и за всеки от нас.

Просто трябва да помислим за себе си, за това какво трябва да правим на терена, тъй като стигнахме толкова далеч в този турнир. И едва след изиграването на втория полуфинал, трябва да помислим за следващия съперник.

Дания играе много интензивно, по време на този турнир те вече демонстрираха силните си страни, в състава си имат няколко опитни играчи. Англия също показа как отделни топ играчи могат да работят заедно. Всичко ще бъде решено на терена, ще се насладим на втория полуфинал в сряда вечерта и ще разберем кой ще ни бъде противник", заяви Киеза.

Във финала на турнира Италия ще играе срещу победителя от двойката Дания - Англия.

  Сподели
208