Британци събраха над 40 000 за плачещото момиче


Н. Гавазов

Британци събраха над 40 000 за плачещото момиче

Британски фенове събраха над 30 000 евро за момичето, което плачеше за поражението на германския национален отбор срещу Англия в 1/8-финалите на Евро 2020. Срещата се проведе на 29 юни на "Уембли" и завърши в полза на британците с резултат 2: 0.

При излъчването на мача в кадър попадна момиче с цветовете на германския национален отбор, което със сълзи на очи наблюдаваше играта. Младата фенка  веднага бе забелязана в социалните мрежи, където неутралните зрители започнаха да я развеселят и утешават.

Някои фенове от Англия обаче започнаха да се подиграват на момичето, оставяйки обидни съобщения. Това не се хареса на 51-годишния Джоел Хюз от Уелс, който реши да започне да набира средства на уебсайта за краудфъндинг JustGiving. До неделя вечер Джоел вече беше получил 34 545 лири (повече от 40 хиляди евро). Първоначалната му цел обаче бе да събере 500 лири.

"Това е просто знак за добра воля. Да, има и други потенциално добри причини [за набиране на пари], но аз избрах този. Бих искал да мисля, че родителите на малко момиченце биха го похарчили за приятно лечение за нея, за да знае, че не всички хора във Великобритания са ужасни и че ни е грижа“, заяви Хюз.

Уелсецът все още не е успял да се свърже със семейството на момичето, но е в контакт с редица германски журналисти по този въпрос.

  Сподели
188