Киеза: С Испания имаме еднакви идеологии


Н. Гавазов

Киеза: С Испания имаме еднакви идеологии

Полузащитникът на Италия Федерико Киеза говори за предстоящия мач от четвъртфиналите на Евро 2020 с испанския национален отбор.

"Испания играе във формация 4-3-3, а нашата система е по-динамична. Сменяме ролите във фаза на настъпление и защита. Имаме едни и същи идеологии: притежание на топката, висока преса, опити за доминиране над противника.

Съжалявам много за Спинацола. Това бе страхотен турнир за него, той бе много важен за нас. Всички сме като братя. Пожелавам му бързо възстановяване. Нека сега се концентрира върху завръщането си и ние ще се опитаме да го зарадваме с нещо важно.

Говорихме с Мората, поздравихме се за головете. Ще се поздравим преди двубоя. Харесвам го. Той може би бе най-полезен за мен, когато за първи път се присъединих към Ювентус. Ще бъде приятно да се срещнем с него на полуфиналите", заяви Киеза.

Мачът от полуфиналите на континенталния шампионат Италия - Испания ще се проведе на 6 юли на стадион "Уембли" в Лондон (Англия). Стартовият съдийски сигнал ще прозвучи в 22:00 часа българско  време.

  Сподели
266