Симон: Помогна ни разговора с Енрике


Н. Гавазов

Симон: Помогна ни разговора с Енрике

Вратарят на Испания Унай Симон сподели емоциите си, след като отборът победи  Швейцария на четвъртфиналите на Евро (1: 1, 3: 1 след дузпи).

"Честно казано, аз съм точно на седмото небе. След всичко, което направихме от началото на играта, мисля, че е несправедливо, че мачът премина в изпълнение на дузпи, преди това трябваше да спечелим. Много е обвързано с късмета, този път той бе на наша страна.

Логично е, че бях много щастлив след дузпите и цялата тази интензивна игра. Що се отнася до разговора с Луис Енрике, не бих искал да разказвам за какво говорихме само помежду си. Мисля, че този разговор ни помогна да спечелим.

Зомер също игра добре. Имаме невероятен отбор, не само вратарите, но и цялата защита. Не се отчайваме, подкрепяме се, преживяваме всичко заедно. Фактът, че стигнахме до полуфиналите, не е заслуга на отделните играчи, а на целия отбор.

Знаехме, че на този турнир са възможни дузпи, решихме, че трябва да се подготвим за това. След 120 минути игра, разбира се, всички се чувстват уморени. Всичко е свързано с настроението и е невъзможно да го тренирате. Това е  как се чувствате, колко сте спокойни. Много е трудно да се подготвим напълно за подобна поредица, защото има много фактори - умора, поведение на феновете и т.н.", заяви Симон.

  Сподели
203