Петкович: Червеният картон е несправедлив


Н. Гавазов

Петкович: Червеният картон е несправедлив

Старши треньорът на швейцарския национален отбор Владимир Петкович коментира поражението срещу Испания (1: 1, при дузпи - 1: 3) в четвъртфиналите на Евро 2020.

"Поздравления за испанския национален отбор - опитаха се да спечелят с игра, но победиха с дузпи.  Много съм горд от нашия отбор, от играчите, но, за съжаление, червеният картон повлия силно на играта ни. Всички футболисти са героите на тази вечер. Не мога да се оплача от нищо, просто свалям шапка на играчите.

Имам смесени чувства. Гордея се с футболистите, показахме всичко, на което сме способни и си тръгваме с вдигната глава. От друга страна на практика стигнахме до полуфиналите - това рядко се случва. Емоциите все още са повече положителни, отколкото отрицателни. Отрицателни - само защото напускаме този турнир.

Всички момчета се представиха отлично. Всички играчи са герои. Фактът, че стигнахме толкова далеч и стигнахме до дузпите, е много. Ян просто нямаше късмет в някои моменти. Всички сме уморени. Не обвинявам играчите, нямам негативно отношение към тях. Варгас е добре, трябва да научи този урок, но все пак се гордея с него. Беше много трудно, всички бяха уморени физически и психически.

Всъщност не съм гледал епизода, при който бе показан червеният картон, трябва да прегледам отново мача. Изглежда, че беше твърде строго. В Англия това ще бъде фаул, но не и червен картон. Това е много несправедливо решение.

Санкт Петербург е много красив град. За съжаление не спечелихме на този стадион, но играхме страхотен футбол през всичките 120 минути. Винаги искаме да побеждаваме на всички тези големи красиви арени", заяви Петкович.

  Сподели
188