Рулетката на дузпите прати Испания на полуфиналите (видео)


FUTBOL-TV

Рулетката на дузпите прати Испания на полуфиналите (видео)

Швейцария бе близо до нов успех, но в крайна сметка отпадна от Испания след изпълнения на дузпи. В редовното време двата тима завършиха при резултат 1:1 в първия четвъртфинал на Евро 2020 в Санкт Петербург.

Двубоят започна отлично за Испания. Тимът поведе в резултата след само 8 минути игра. След изпълнение на корнер топката стигна до Жорди Алба, който от около 20 метра стреля към вратата на Зомер, а топката рикошира в Денис Закария и влетя във вратата на "кръстоносците".

В 17-ата минута Испания имаше отлична възможност за ново попадение, след като получи фаул на прекрасна позиция, но Коке стреля над вратата. Малко по-късно Швейцария загуби един от основните си играчи. Бреел Емболо напусна терена с контузия и бе заменен от Рубен Варгас.

След почивката бе по-интересно. В 56-ата минута след центриране от корнер Денис Закария стреля с глава, а Унай Симон не реагира. За щастие на вратаря на Испания топката мина покрай вратата му. В 64-ата минута Унай Симон се намеси отлично след изстрел на Рубен Варгас.

В 68-ата минута резултатът бе равен. Неразбирателство в защитата на Испания позволи на Фройлер да вземе топката на границата на наказателното поле и намери Шакири, който прати топката в мрежата.

Десет минути преди края Ремо Фройлер получи директен червен картон от Майкъл Оливер след влизане в краката на Жерар Морено. Ситуацията обаче бе повече от спорна, но до намеса на ВАР не се стигна. Малко след това и Шакири получи травма и бе сменен принудително и така задачата на футболистите в червени екипи стана доста трудна.

В крайна сметка се стигна до продължения, в които Зомер на няколко пъти спаси отбора си от гол. Всичко се реши при дузпите. При тях двата тима се надпреварваха кой ще пропусне повече. В крайна сметка Швейцария вкара само един гол, докато испанците бяха точни на три пъти. 

Първата дузпа бе изпусната от капитана Серхио Бускетс. За Швейцария първи изпълнител бе Марио Гавранович, който остави безпомощен Унай Симон, като това бе единствения гол за тима от наказателните удари. Дани Олмо вкара втората дузпа за испанците, а Унай Симон след това спаси дузпа на Фабиан Шер. Ян Зомер отново показа класа и спаси удар на Родри, но Симон запази хладнокръвие и отрази удара на Мануел Аканджи. Жерар Морено бе безкомпромисен при изпълнението си на дузпа, а Рубен Варгас стреля над вратата. Микел Оярсабал бе точен от от бялата точка и прати Испания на полуфинал. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
304