Лапорт: Ще играем като на финал


Н. Гавазов

Лапорт: Ще играем като на финал

Защитникът на Испания Емерик Лапорт сподели очакванията си за мача срещу Швейцария от четвъртфиналите на Европейското първенство.

"Мисля, че всяка среща е важна. Трябва да се съсредоточим върху следващия мач, да играем така, сякаш е финал. Не можем да си позволим да се спънем. Всяка грешка може да ни изпрати у дома. Искаме да стигнем доколкото можем. Ще се съсредоточим върху мача срещу Швейцария. Не знам дали сме фаворити или не, времето ще покаже. В последните два мача се справихме добре. Много е трудно да бъдем победени. Сега стигнахме до четвъртфиналите, всички се надяваме, че можем да отидем по-далеч.

Стигнахме до следващия кръг, дори след като допуснахме три гола. Трябва да подобрим някои неща, но вкарахме и стигнахме до четвъртфиналите - това е най-важното. Концентриран съм върху следващата среща. Всички го очакваме с нетърпение и се надяваме, че всичко върви добре. В първите два мача заслужихме по-добър резултат, нещо се обърка тогава. Във футбола доста често е невъзможно да се печелят всички мачове с 3: 0. Други отбори също искат да побеждават. Не винаги е възможно да се представите перфектно. Много зависи и от отборите, които срещате.

Много пъти съм казвал, че съм много щастлив да играя за испанския национален отбор, да бъда в тим с толкова невероятни играчи. Те ме приеха много топло, както и треньорският щаб. От първата минута се почувствах като у дома си, така че съм много доволен от решението си", заяви Лапорт.

  Сподели
189