Мартинес: Истинската сила на италианците е, че не са егоисти


Н. Гавазов

Мартинес: Истинската сила на италианците е, че не са егоисти

Старши треньорът на белгийския национален отбор Роберто Мартинес сподели очакванията си от четвъртфиналната среща на Евро 2020 с Италия, а също така говори за здравословното състояние на халфовете Еден Азар и Кевин Де Брюйне.

Припомняме, че Азар и Де Брюйе се контузиха в мача срещу Португалия (1: 0).

"Както знаете, контузените играчи не тренираха в групата, засега те не са способни да го направят. Очаквахме обаче нещо подобно. Все още имаме 24 часа и с позитивно настроение ще наблюдаваме колко добре се възстановяват. Засега полагаме всички усилия, ще се борим с времето до момента, в който ще е необходимо да вземем окончателно решение.

Ако момчетата не могат да играят в петък, те така или иначе са тук с нас, ние ще се опитаме да се погрижим те да се възстановят възможно най-бързо и да бъдат готови за следващите мачове. Разбира се, няма да е лесно да ги върнем в строя до петък. В случая с Еден говорим за нараняване на меките тъкани, Кевин има различна ситуация - проблеми с връзките. По един или друг начин това е по-скоро медицинско решение, отколкото футболно, аз ще взема своето само след като чуя какво казват лекарите.

Италия? Двата статистически най-добри отбора в този турнир ще играят много различен футбол. Взети са под внимание два отбора, които са спечелили 14 мача в квалификационни и групови мачове. Това е рекорд, който принадлежеше само на германския национален отбор. Срамно е, че се срещаме на етап четвъртфинали. Въпреки това играхме твърде рано и с Португалия. Наистина е жалко, че мачът срещу Италия ще бъде точно сега, но това говори за качеството на турнира. Трябва да сме готови за това. Няма тайни, а само два много добри отбора, според статистиката. Националните ни отбори са като клубове - играчите са много добре синхронизирани. В нашия мач всичко ще зависи от много малки детайли.

Ние уважаваме много всеки играч, който прави Италия толкова силен отбор. Италианците имат фантастични индивидуални умения, но фактът, че не действат егоистично, дава истинската сила на този отбор. Играят много енергично, динамично, с добър натиск и контраатака, защитават се много добре ... Мисля, че това е заслугата на треньора. Роберто Манчини е комплектовал този отбор толкова добре и го е накарал да работи толкова добре.

Ако ме попитате какво искам да видя на терена в четвъртфиналите, ще кажа, че искам играчите да се радват на резултатите от цялата работа, която са свършили през последните пет години. Те трябва да се насладят на играта, от себе си. Трябва само да подобрим футбола, който показахме в мача срещу Португалия. Мисля, че тази линия е много ясна, това е нашият подход към играта.

В моите очи Кевин Де Брюйне е най-добрият плеймейкър в световния футбол. Но за да го пуснем на терена, първо трябва да се уверим, че е в ред и ще разберем това едва в деня на мача. Сега е много трудно да планирам нещо, защото засега Кевин се занимава по индивидуална програма, а ние чакаме решенията на лекарите“, заяви Мартинес.

Мачът Белгия - Италия ще се проведе на 2 юли и ще започне в 22:00 часа българско време.

  Сподели
192