Енрике: Швейцария ще бъде много тежък съперник


Н. Гавазов

Енрике: Швейцария ще бъде много тежък съперник

Старши -треньорът на испанския национален отбор Луис Енрике сподели очакванията си от четвъртфиналната среща на Евро 2020 с швейцарския национален отбор.

"Важното е, че Швейцария стигна до следващия кръг. Те ще бъдат много тежък съперник. За публиката имената им може да не говорят много, но ние ги познаваме като добри играчи. Начинът, по който атакуват и пресират, ще бъде истински тест за нашия отбор.

Ние сме на по-високо ниво от швейцарския национален отбор, но мисля, че всички сме имали трудни моменти. По отношение на отбраната ние сме един от най-добрите отбори в това първенство. Имаше индивидуални грешки в допуснатите голове, но общото настроение в отбора е добро. Засега съм много доволен от представянето на нашия тим. Всичко е в това как работим с топката, особено през последните 10 минути. Мисля, че нашите играчи ще могат да поправят всякакви грешки.

Що се отнася до грешката на Унай Симон, няма нужда да се самобичуваме. Всичко е до това как поправяте тези грешки. Мисля, че Унай се справи отлично. Мисля, че Рафа Надал каза, че много хора имат памет като златна рибка. Просто трябва да се разбере какво се е объркало. Ако има систематични грешки, това е сериозно и тревожно, но ако е единична грешка, може да бъде коригирана. Грешката на Унай не беше системна. Той ни помогна много добре в играта, перфектно защитаваше вратата си", заяви Енрике.

Мачът Швейцария - Испания ще се проведе на 2 юни и ще започне в 19:00 часа българско време.

  Сподели
188