Петкович: Вярваме, че ще продължим


Н. Гавазов

Петкович: Вярваме, че ще продължим

Старши -треньорът на швейцарския национален отбор Владимир Петкович сподели очакванията си от четвъртфиналната среща на Евро 2020 с Испания.

"Трябва да сме гладни и агресивни, за да стигнем до полуфиналите. Не бих казал, че съм щастлив, че все още сме в турнира, защото следващият мач ще бъде много труден. Искаме да спечелим, знаем, че ще трябва да се състезаваме с един от най-силните отбори, но ще се опитаме да използваме този шанс максимално и да стигнем до полуфиналите.

Играчите трябва да оставят емоциите си настрана за по-късно. Започнахме с анализ на видеоклип, говорихме за испанския национален отбор и ще тренираме. Всеки трябва да бъде здрав само след три дни почивка. Психологически също трябва да сме подготвени. Трябва да подобрим нещо. Сигурен съм, че отборът ще покаже колко е гладен за трофеи.

Ние сме отбор, който работи чудесно заедно. Гранит Джака много липсва на терена, но всеки ще трябва да даде всичко от себе си. Не става въпрос за него, а за факта, че трябва да спечелим, за да стигнем по-далеч. Ние много уважаваме съперника си. Те повече тичаха от опонентите си и много вкарваха. Но трябва да вярваме, че ще стигнем по-далеч и ние вярваме. Джака ще бъде с нас близо до полето. Той няма да има същата роля като преди. Той ще помага, ще подкрепя отбора и ще бъде много важен за нас.

Винаги е много добре да се върна в Русия, имам доста положителни чувства. Не помня с кой и как играехме тук. Концентрирам се върху предстоящия мач, който трябва да бъде спечелен. Сега се фокусираме само върху тази среща", заяви Петкович.

Мачът Швейцария - Испания ще се проведе на 2 юни и ще започне в 19:00 часа българско време.

  Сподели
218