Ачерби: Знаем как да спрем Лукаку


Н. Гавазов

Ачерби: Знаем как да спрем Лукаку

Франческо Ачерби разказа как е неутрализирал Ромелу Лукаку три пъти в Серия А и изрази надежда, че Италия може да направи същото срещу Белгия в четвъртфиналите на Евро 2020.

"Лукаку може да бъде спрян, като се защитавате като отбор, по този начин спирате индивида.

Той е фантастичен нападател, той направи разликата в Серия А, той прави разликата в белгийския отбор, който има и Кевин Де Брюйне, Еден Азар и много други огромни таланти.

Лукаку е онзи нападател, който винаги те държи на крака. Вече се изправихме срещу него, но знаем, че ако му оставите половин шанс, той ще отбележи.

Решаващи ще са колективните действия в този мач и ще бъде трудно за Италия, но мога да ви уверя, че и Белгия ще преживее трудно време", заяви Ачерби.

Ачерби с Лацио три пъти неутрализира Лукаку от четирите срещи помежду им, но в другия мач нападателят на Интер вкара гол.

"Да, но в тази среща бях в по-широка роля от обикновено, защото Стефан Раду бе контузен. Успяхме да го неутрализираме с Лацио и ще се опитаме да направим същото с Италия.

Можем да го спрем, ако всеки даде всичко от себе си и работим в една и съща посока, като колектив.

Никой не е перфектен, не можете сами да спечелите трофей, иначе Лионел Меси щеше да спечели Световното  с Аржентина.

Имаме страхотни резерви. Видяхме, че срещу Австрия именно заместниците Матео Песина и Федерико Киеза направиха разликата от резервната скамейка. Песина дори не трябваше да бъде в състава, сега той е един от най-добрите халфове и така трябва да бъде.

Най-страхотното в този тим е, че всички знаем какво трябва да направим и сме готови, когато ни призоват. Има игра на всеки пет или шест дни и нямаме търпение да излезем там, надявайки се да стигнем чак до края, представяйки тази фланелка и цялото италианско население.

"Знаем, че всеки мач е елиминация, винаги е 50/50 и имаме нужда от малко късмет, но съм сигурен, че ще направим страхотни неща", добави защитникът.

  Сподели
223