Англия взе голямото дерби срещу Германия и продължава към 1/4-финалите (видео)


В. Мухарски

Англия взе голямото дерби срещу Германия и продължава към 1/4-финалите (видео)

Англия се наложи над гостуващия Германия с 2:0 в може би най-очаквания двубой от 1/8-финалите на Евро 2020. Първото полувреме  на "Уембли" обаче не бе чак толкова интересно, като двата тима повече внимаваха да не сбъркат в защита, а интересните положения не бяха много.

Хари Магуайър се озова на стрелкова позиция в 26-та минута, но ударът му с глава премина над вратата. В продължението на първата част Рахийм Стърлинг навлезе фронтално срещу вратата, след което бе спрян от няколко играчи на Германия. Топката рикошира и се озова в Хари Кейн. Той си спря лошо топката и това позволи на Матс Хумелс да я избие в корнер.

След почивката определено бе по-интересно. В 48-ата минута Хавертц стреля от воле от около 19 метра, но Пикфорд се намеси блестящо и успя да избие топката над гредата, въпреки че ударът бе доста силен.

"Трите лъва" избухнаха в 75-та минута, когато Люк Шоу подаде по земя в наказателното поле и Рахийм Стърлинг отблизо не сгреши, за радост на повечето фенове по трибуните - 1:0. Това бе негов трети гол от началото на турнира.

Томас Мюлер направи невероятен пропуск за немците в 81-та минута. Стърлинг сгреши в центъра и топката се озова в Хаверц. Той мигновено изведе Мюлер сам срещу вратаря, но футболистът на Байерн Мюнхен стреля по земя покрай вратата. Тази грешка бе наказана от англичаните в 86-ата минута, когато Хари Кейн завърши хубава атака на тима си, оформяйки крайния резултат.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
475