Дешан: Килиан искаше да изпълни дузпата


Н. Гавазов

Дешан: Килиан искаше да изпълни дузпата

Старши -треньорът на националния отбор на Франция Дидие Дешан коментира контузията на Кингсли Коман в мача срещу Швейцария в 1/8-финалите на Европейското първенство, а също така говори за пропуснатата дузпа от Килиан Мбапе.

"Контузията на Коман не е свързана с подготовката за турнира. Вижте например какво се случи предния ден с  белгийски национален отбор - те също имат двама контузени играчи. В края на сезона винаги има много контузии, трябва да вземете предвид и температурата, шпагатите ... Не става въпрос само за напрежение в мускулите, но и за ритници по краката, които се чувстват повече от обикновено. Мисля, че за останалите отбори ситуацията е приблизително една и съща - просто в такива състезания играчите получават повече контузии.

Целият отбор се обедини в съблекалнята, никой не си каза: "Тук сгреши, там сгреши“. Когато си дузпаджия, разбира се, че носиш отговорност. Килиан знаеше за това и искаше той да стреля. Въпреки че този момент е много разочароващ, все още сме всички заедно", заяви Дешан.

  Сподели
175