Саутгейт: Очаква ни най-трудният мач


Н. Гавазов

Саутгейт: Очаква ни най-трудният мач

Старши треньорът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт сподели очакванията си за мача с Германия от осминафиналите на Евро 2020.

"Германия попадна в изключително трудна група. Нивото на играта и класата на противниците бяха много високи. Това веднага ги подготви за големи мачове. Те имат много футболен опит на това ниво: четири световни шампиона, много победители в Шампионска лига. Това е завършен тим.

Въпреки че прочетох много негативни коментари за германския национален отбор, виждам екип, който е добре подготвен, знае какво прави по отношение на тактиката и работи като цяло. Разбираме, че ни очаква най-трудният мач.

Дузпите? Дори и да се стигне до това, преди това ще има много футбол. На първо място, трябва да изиграем 90 минути добре. Ако не е достатъчно, Пикфорд е много, много добър при отразяването на 11-метровите наказателни удари. От психологическа гледна точка това е огромен плюс за нас.

Да, показателят [че отборът преди това е спечелил само един мач от плейофите на Европейското първенство] е просто невероятен. През последните четири години говорихме много за това в екипа. В предишни епохи винаги сме си спомняли предишните състави на националния отбор, техните резултати, техния багаж. Но не искам сегашните ни момчета да се чувстват по същия начин. Повечето от тях дори не са родени, когато са се играли мачовете, за които говорим. Това няма нищо общо с тях", заяви Саутгейт.

  Сподели
156