Далич: Поздравления за Испания, но и за моите момчета


Н. Гавазов

Далич: Поздравления за Испания, но и за  моите момчета

Старши треньорът на хърватския национален отбор Златко Далич говори за причините за поражението срещу Испания (3: 5) в 1/8-финалите на Евро 2020.

"Загубихме много енергия през първото полувреме, което не ни донесе добър резултат. Испания също имаше шансове, от които не се възползва. Направихме три големи грешки. Испания е силен отбор, който, разбира се, трябваше да използва шансовете, когато допуснахме тези грешки. Ако бяхме вкарали в продълженията, щеше да е съвсем различно. Поздравления за Испания, но също така поздравявам моите момчета, които успяха да играят този мач по този начин.

Разбира се, разстроен съм, загубихме, отпаднахме от турнира, не можахме да спечелим, въпреки факта, че постигнахме равенство в редовното време. Разстроен съм за феновете, които бяха тук. Разстроен съм за момчетата, които не можаха да постигнат резултата, въпреки факта, че дадоха всичко от себе си. Да, играхме срещу много силен отбор, който използва своите шансове. За съжаление допуснахме грешки, които доведоха до пропуснати голове. След пет минути допълнително време вече не можахме да поддържаме нивото на енергия, което имахме, сякаш бяхме изчерпали силите да бягаме напред, особено след първото продължение", заяви Далич.

На четвъртфиналите на Евро 2020 испанците ще играят с Швейцария. Срещата за класиране за  полуфиналите ще се проведе в Санкт Петербург на 2 юли.

  Сподели
176