Сантош: Ще се опитаме да спечелим Световното


Н. Гавазов

Сантош: Ще се опитаме да спечелим Световното

Старши-треньорът на националния отбор на Португалия Фернандо Сантош коментира загубата с 1:0 от Белгия в осминафиналите на Евро 2020.

"Днес късметът се обърна от нас.

Но играчите направиха всичко възможно, за да избегнат поражението. Те дадоха всичките си сили и не бива да ги обвиняваме за нищо. Имахме по-малко време за почивка, но намерихме сили да играем при равни условия с по-бърз съперник.

Разочаровани сме и много разстроени. Някои дори плачат в съблекалнята. Момчетата дадоха всичките си сили. Белгия нанесе шест удара и вкара гол. Имахме 29 удара към вратата, два пъти ударихме гредата. Поражението е поражение.

Честно казано, просто нямам думи ... Всички искахме да спечелим и вярвахме, че ще успеем. Вярвахме, бяхме убедени, че можем да стигнем до финала и да спечелим. Не става въпрос за справедливост: допуснахме гол и не успяхме да отбележим.

Тази среща е голямо разочарование за нас, защото вярвахме, че можем да спечелим както през 2016 година. Играчите плачат, както всички португалци. Има неща, които могат да ви помогнат в бъдеще. През 2018 г. напуснахме Световното първенство на 1/8-финален етап, а на следващата година спечелихме Лигата на нациите. Трябва да гледаме напред и да се опитаме да спечелим следващото Световно първенство", заяви Сантош.

  Сподели
159