Мартинес: Контролирахме играта


Н. Гавазов

Мартинес: Контролирахме играта

Старши-треньорът на националния отбор на Белгия Роберто Мартинес коментира победата с 1:0 над Португалия в мач от осминафиналите на Евро 2020.

"Показахме огромна концентрация и се защитавахме много добре. Нашият отбор контролираше играта и се защитаваше добре, когато бе  необходимо.

Вкарахме много красив гол, а през второто полувреме, както се очакваше, инициативата премина към Португалия. Трябваше да покажем непоколебимия си характер. Планът ни, по един или друг начин, се основаваше на два аспекта - тактическа дисциплина и хладнокръвна равносметка. Ако имахме по-добър контрол над топката при контраатаките и повече владение над нея, тогава може би бихме могли да извлечем повече от рисковата игра на Португалия през второто полувреме.

Защо чаках толкова дълго със смените? Не исках отборът да губи концентрация, а и не можеше да се изключи допълнително време. Повече мислех да не нарушавам нищо в нашата игра. Видях, че играчите се справят. Влизайки като резерва, понякога е трудно да влезете веднага в играта, така че не сметнах за необходимо да пускам други играчи", заяви Мартинес.

"Рано е да се каже колко сериозни са травмите на Еден Азар и Кевин де Брюйне. Кевин има проблеми с глезена си. Еден има мускулни проблеми. За да бъдем по-точни, ние първо трябва да изчакате диагнозата", каза още специалистът.

  Сподели
155