Швеция измъкна успеха от Полша в страхотен мач (видео)


FUTBOL-TV

Швеция измъкна успеха от Полша в страхотен мач (видео)

Швеция се наложи с 3:2 над Полша в трета среща от груповата фаза на Евро 2020. Двата тима изиграха страхотен мач, като поляците имаха шанс почти до края за класиране на 1/8-финалите. В крайна сметка те ще финишират последни в своята група, докато шведите са 1-ви, изпреварвайки Испания.

Швеция откри резултата със самото начало на мача - във втората минута. Емил Форсберг се възползва от грешка на Камил Йожвика, който не успя да изчисти топката. Нападателят на РБ Лайпциг отбеляза с плътен удар по земя. Войчех Шчесни нямаше шансове да се намеси, след като топката мина между краката на Ян Беднарек. Това се превърна и във втория най-бърз гол на европейско първенство след попадението на Дмитрий Кириченко от Русия срещу Гърция през 2004-а. 

В 17-ата минута Левандовски бе много близо до изравнителен гол, но нацели греда. Определено по-интересно бе през втората част.

След час игра резултатът стана 2:0 след много добри солови действия на влезлия преди секунди на терена Деян Кулушевски. Играчът на Ювентус получи на десния фланг, напредна с топка в крака и намери Емил Форсберг абсолютно сам на границата на наказателното поле. Нападателят на РБ Лайпциг матира Шчесни с плътен удар в долния десен ъгъл.

Полша отвърна само 120 секунди по-късно, когато Робърт Левандовски пое отлично една топка,  навлезе в пеналта и с отличен диагонален удар намали изоставането на своя тим - 2:1. В 65-ата минута Дружина Полска отново прати топката във вратата на съперника чрез бившия играч на Лудогорец - Якоб Шверчок, но попадението бе отменено поради засада след преглед с ВАР.

В 84-тата минута Пржемислав Франковски получи пространство на левия фланг, от което се възползва и напредна. След това центрира в наказателното поле. След като двама футболисти се разминаха с топка, тя се озова във владение на Левандовски. Полската звезда бе оставен напълно сам. Той успя да овладее и с лекота преодоля Робин Олсен за 2:2. Малко по-късно последва пропуск на Левандовски.

В добавеното време Виктор Клаесон вкара за 3:2 и донесе победата за своята родина. Играчът на Краснодар нахлу в наказателното поле и преодоля Шчесни, за да оформи крайния резултат.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
235