Испания се развилня срещу Словакия (видео)


FUTBOL-TV

Испания се развилня срещу Словакия (видео)

Испания се наложи над Словакия с впечатляващото 5:0 на “Ла Картуха" в Севиля в последния си мач от група Е на Евро 2020. Ла Фурия играха по-добре и не оставиха никакъв шанс на словаците, които нямаха и един удар през първата част.

Мартин Дубравка си вкара автогол в 30-ата минута. Сарабия разтресе напречната греда с далечен шут, а при падането на топката Дубравка я боксира в собствената си мрежа, като очевидно бе заслепен от силното слънце в испанския град - 1:0.

Преди това - още в деветата Якуб Хромада изрита Коке в наказателното поле. Очаквано се стигна до намесата на ВАР и в крайна сметка реферът посочи бялата точка. Мората би, но ударът му бе отразен от Мартин Дубравка.  

Испанците имаха още положения до преди почивката, като в заключителните минути на първата част Аймерик Лапорт се разписа. Морено качи топката на главата на Лапорт, за да може защитникът да увеличи преднината на своя тим.

В 56-ата минута и Пабло Сарабия се разписа за класическото 3:0. В 67-ата и Феран Торес покачи на 4:0. Страхотно двойно подаване между Педри и Сарабия завърши с пас към влезлият преди секунди Феран Торес, който отблизо бе точен. 

В 71-ата Юрай Куцка имаше нещастието да си отбележи автогол, в опита си да изчисти топката малко пред голлинията.

 
Въпреки успеха Испания ще финишира на 2-ро място в групата си, тъй като Швеция победи Полша и ще завърши на първото място. В 1/8-финалите испанците ще играят срещу Хърватия.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
157