Хърватия се класира в последния момент (видео)


И. Ангелов

Хърватия се класира в последния момент (видео)

Хърватия и Шотландия се срещнаха на "Хампден Парк" в Глазгоу в последната среща от груповата фаза на Евро 2020. Днес хърватите спечелиха с 3:1 и именно късният гол в срещата за символичния домакин доведе до класиране на второ място по голова разлика над Чехия, която загуби от Англия минимално в кръга.

В 17-ата минута днес Хърватия излезе напред когато Перишич центрира след подаване на Журанович за Влашич и той овладя и стреля ниско за 1:0. В 42-ата минута обаче Шотландия изравни чрез МакГрегър, който реагира най-бързо след изчистена топка и взриви публиката в Глазгоу за 1:1. Това бе и първи гол за държавата в европейско първенство от 1996-та година.

След почивката в 62-ата минута Модрич вкара брилянтен гол с външната част на крака за 2:1. Той стана най-старият реализатор на Хърватия за европейско първенство на 35 години и 286 дни, като същевременно държи рекорда за най-млад реализатор на 22 години и 73 дни. Голът му обаче не гарантираше класиране.

В 77-ата минута "шахматистите" довършиха работата си когато Модрич подаде перфектно за Перишич и с глава той вкара за 3:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
249