Пейдж: Знаехме, че ще е труден мач


Н. Гавазов

Пейдж: Знаехме, че ще е труден мач

Старши-треньорът на националния отбор на Уелс Роб Пейдж коментира загубата с 1:0 от Италия в мач от третия кръг на груповата фаза на Евро 2020.

"Знаехме, че ще бъде труден мач. По принцип не искахме да се разкриваме и да пропуснем два-три гола. На почивката разчитахме на атакуващото трио, но когато останахме с десет човека, стана още по-тежко. Но играхме добре в защита и сме щастливи, че завършваме втори.

Резултатът на Швейцария? Да, следяхме резултата и знаехме, че те водят с 2:0 на полувремето. Но направихме всичко възможно, за да запазим мотивацията на футболистите. Свършихме важна работа, горд съм с играчите си, но сега трябва да мислим за следващия кръг", заяви Пейдж.

"По-голямата част от мача бе трудна. Играхме срещу страхотен отбор: да изиграем 30 мача поред без поражение е голямо постижение. Така че всичко е честно. Отново показахме характер - никой не се съмнява в присъствието му в този отбор, защото всички даваме всичко най-добро от себе си. За нас бе важно да поддържаме играта компактна и да се опитаме да създадем няколко момента", каза от своя страна халфът на Уелс Аарън Рамзи.

  Сподели
205