Гюнеш: Имахме възможност да напишем добра история


Н. Гавазов

Гюнеш: Имахме възможност да напишем добра история

Старши-треньорът на националния отбор на Турция Шенол Гюнеш коментира загубата с 3:1 от Швейцария в мач от третия кръг на груповата фаза на Евро 2020 и отпадането от турнира.

"Ние сме тъжни след загубата с 3:1. Целта ни бе да излезем от тази група. Дойдохме тук, мислейки си, че имаме силите да излезем от нея. Имахме възможност да напишем добра история. Но не използвахме добре турнира. Получи се обратното на това, което искахме.

Не оправдахме  очакванията, които дадохме на нашите фенове. Талантът и характерът са много важни, но не по-малко важно е да бъдеш и силен. Получихме сериозна травма след загубата в първия мач. След това дойде срещата с Уелс. Днес бяхме по-добри, ако се гледа играта. Но не успяхме да вкараме, а съперникът отбеляза от първия изстрел. Когато тръгнахме напред, получихме и втория гол. Резултатът щеше да е различен, ако бяхме реализирали положенията си. Можехме да спечелим. Съжалявам и за Уелс и за днешния мач. Това бяха срещи, които можехме да вземем. Но и двата мача бяха повлияни от загубата от Италия.

Футболистите ми също са тъжни. Но понякога провалът може да добави повече опит. Надявам се на това. Групата, която имаме е млада група. Тя ще маркира турския футбол за следващите десет години. И според мен, те имат шанс да постигнат по-големи успехи и  знаят, че трябва да работят повече, за да използват таланта си. Това са наши деца. При провал или успехи, те пак са наши деца. Вярвам им. Но те не издържаха днешния изпит", заяви Гюнеш.

  Сподели
263