Швейцария нанесе трета загуба на Турция и има надежда да продължи (видео)


FUTBOL-TV

Швейцария нанесе трета загуба на Турция и има надежда да продължи (видео)

Швейцария се наложи над Турция с 3:1 в мач от груповата фаза на Евро 2020, който се игра в Баку. Още в шестата минута Харис Сеферович даде преднина на швейцарците. Той получи топката от свой съотборник, напредна и с хубав удар в далечния ъгъл се разписа за 1:0.

Шакири удвои техния аванс в 26-ата минута. Негов съотборник пробва удар, който бе блокиран, но топката попадна у Цубер, който веднага подаде към Шакири, а футболистът на Ливърпул с технично изпълнение от дъгата на наказателното поле прати топката в горния десен ъгъл на турската врата.

Секунди по-късно Шакири можеше да вкара и втори гол. Той бе изведен сам срещу Чакър след великолепна комбинация на Швейцария. Джердан стреля ниско, но вратарят се намеси решително и с крак успя да предотврати трети гол. Последваха още няколко интересни възможности и пред двете врати, но нов гол през това полувреме не падна. След почивката обаче мачът продължи да бъде интересен.

След час игра Турция се върна в мача. Ирфан Джан Кахвечъ получи пред наказателното поле и разстреля Зомер за 2:1.

В 68-ата минута Шакири отново направи преднината на "кръстоносците" два гола с втория си страхотен гол в двубоя от дистанция. В 77-ата минута Гранит Джака уцели гредата след изпълнение на пряк свободен удар. До края имаше положения и пред двете врати, но в крайна сметка до нов гол не се стигна.

Така Швейцария остава на трето място с 4 точки, колкото има и Уелс, но "кръстоносците" са по-лоша голова разлика. Тимът ще чака класирането на третите отбори, за да разбере дали ще продължи напред.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
355