Резервите на Италия се справиха с Уелс (видео)


FUTBOL-TV

Резервите на Италия се справиха с Уелс (видео)

Италия се наложи над Уелс с минималното 1:0 в двубой от група А на Евро 2020, който се игра на "Олимпико". "Адзурите" играха без голяма част от титулярите си, но въпреки това се справиха с днешната си задача.

В 24-ата минута топката се озова в Андреа Белоти, който пусна пас успоредно на голлинията към Федерико Киеза. Крилото на Ювентус обаче остана на сантиметри от това да отклони топката и вероятно да я вкара във вратата.

Уелс отговори с удар с глава на Крис Гънтър след центриране от корнер на Даниел Джеймс в 27-та минута. Топката обаче премина малко над вратата.

В 39-ата минута Верати центрира от фаул, а Песина отклони топката в противниковата мрежа за 1:0. Две минути по-късно той отново можеше да се разпише, но този път спечели само корнер.

В 53-ата минута Бернардески стреля от пряк свободен удар, топката мина през стената и се отби в страничната греда. 

Ситуацията за Уелс се влоши в 55-та минута, когато Итън Ампаду бе изгонен с директен червен картон за грубо нарушение срещу Федерико Бернардески. Въпреки това Скуадра адзура намали темпото и просто доиграваше мача.

Така Италия финишира на първо място в групата, със 100%-ов актив от точки. Въпреки загубата, Уелс ще заеме втора позиция с 4 точки, колкото има и Швейцария, но тимът от Великобритания и с по-добра голова разлика.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
157