Сантош: Германия бе по-добрият отбор


Н. Гавазов

Сантош: Германия бе по-добрият отбор

Старши-треньорът на националния отбор на Португалия Фернандо Сантош коментира загубата с 4:2 от Германия в мач от втория кръг на груповата фаза на Евро 2020

"Започнахме добре, с правилна организация, стараехме се да атакувахме и си подавахме добре. Използвахме успешно контраатаките, което знаехме, че може да създаде проблеми на съперника. Германия бе по-добрият отбор тази вечер, но и ние имахме своите шансове. Имахме възможност да удвоим преднината си след една контраатака, а тогава мачът можеше да се развие по друг начин.

На полувремето опитах да променя нещата, но получихме трети, а след това и четвърти гол. Това ни разтресе, но въпреки това опитахме да реагираме. Успяхме да вкараме втори гол, ударихме и една греда, а имахме и още една-две възможности. Германия обаче също създаде доста положения. Победата им е заслужена", заяви Сантош.

"Не искахме този резултат. Не успяхме да се справим с превъзходството на Германия, но трябва да видим и позитивните неща в двубоя. Германия има страхотен отбор с много качествени футболисти във всички линии. Не успяхме да се справим с тяхната преса, но в края подобрихме представянето си. Стигнахме до 2:4, а ударихме и греда. Сега ще трябва да продължим да работим", каза от своя страна халфът на португалците Жоао  Моутиньо.

"Да, това е тежка загуба. Не успяхме да се справим с тактиката на Германия. Те задържаха топката и успяваха лесно да преминават в нашата половина. През втората част подобрихме представянето си, но това не бе достатъчно", коментира  Данило.

  Сподели
139