Енрике: Мислех, че ще постигнем повече


Н. Гавазов

Енрике: Мислех, че ще постигнем повече

Старши-треньорът на националния отбор на Испания Луис Енрике коментира равенството 1:1 с Полша от втория кръг на груповата фаза на Евро 2020.

"Имам огромната нужда спокойно да гледам и анализирам отново мача. Не оставаме с най-доброто чувство след него. Ние бяхме доминиращият тим, но не беше достатъчно да извоюваме победата. Хареса ми как Полша игра. Те създадоха чисти голови положения. Може би прекалено се туткахме, вместо да бъдем по-праволинейни. Пропуснатата дузпа беше решаващият момент в мача.

За да бъда честен, мислех, че ще постигнем повече, но не се получи. Резултатът често разкрива недостатъци в играта на отбора. Когато не е положителен, тогава трябва внимателно да анализирате ситуацията", заяви Енрике.

"Прецакани сме. Мисля, че отборът се опитваше до самия край. Срещнахме труден опонент и ни липсваше малко късмет", коментира защитникът Жорди Алба.

"Много сме разочаровани. Топката не искаше да влезе във вратата. На такива турнири няма лесни съперници. Имахме своите моменти, но започваш да се съмняваш повече, когато топката не влиза във вратата. Да, теренът не е в най-доброто състояние, но това не е оправдание. Разочарованието е точната дума. Няма лесни мачове. Надявам се, че феновете ще останат с нас до края, защото имаме нужда от това. Сега не е моментът да се отказвате или да ни критикувате. Сега всичко зависи от нас", сподели халфът на испанците Родри.

  Сподели
227