Соуса: Поисках да бъдем по-смели след почивката


Н. Гавазов

Соуса: Поисках да бъдем по-смели след почивката

Старши-треньорът на полския национален отбор Пауло Соуса коментира равенството 1:1 с Испания в мач от втория кръг на груповата фаза на Евро 2020.

"Помолих отбора си да действа по-смело през второто полувреме. Имахме няколко лидери на терена. Преди всичко Роберт Левандовски. Той се бори по целия терен, участва в единични битки, подава, бяга много и участва в почти всяка комбинация. Неговата енергия се предаваше на останалите. Камил Глик също бе толкова добър в защита", заяви Соуса.

"Дали този мач бе един от най-важните в кариерата ми? Можете да се каже и  така. Изправихме се пред трудна задача, но не загубихме надежда. Дори някой в ​​Полша да смята, че шансовете ни са илюзорни, той греши. Този турнир тепърва започва за нас", сподели защитникът Камил Глик.

"Играхме добре. Допуснахме  няколко грешки както в защита, така и в атака, но като цяло изглеждахме много по-добре, отколкото в мача със Словакия. Защо? Мисля, че в първия двубой  искахме да играем хубав футбол и да атакуваме много. Фокусирахме се върху това и забравихме за други аспекти на играта. Знаехме, че в мача с Испания ще трябва да се защитаваме много и го направихме добре. Планът ни проработи", заяви нападателят Роберт Левандовски.

  Сподели
159