Марко Роси: Сърцето е най-важното във футбола


Н. Гавазов

Марко Роси: Сърцето е най-важното във футбола

Старши -треньорът на унгарския национален отбор Марко Роси сподели мнение за равенството 1:1 с Франция от втория кръг на груповата фаза на Евро 2020.

"Когато се срещнах за първи път с отбора, аз казах на момчетата, че всеки играч в националния отбор трябва да вложи сърцето и душата си в него. Сърцето е най-важното във футбола. Особено ако играете за националния отбор.

Знаехме, че в този мач ще има трудни сегменти. Работим, за да можем да издържим, когато нещата на терена не се развият така, както бихме искали. Имаме играчи, които са отдадени на своята работа и работят усилено всеки ден, за да се справят. Тимът има лимит, но това вещае добре за бъдещето. Отборът ми изигра изключителен тактически мач, игра смело и с цялото си сърце. Мога само да благодаря на момчетата. Днес много треньори са уверени, че отборът печели благодарение на тактиката на треньора. Те грешат. Главните герои винаги са футболистите. Днес те играха над всякакви похвали. Невероятно е", заяви Роси.

"По време на химните бях обзет от емоции, но след стартовия свирка вече бях напълно фокусиран върху задачата си. Говорих с Гризман [след мача]. Разбирам разочарованието му. Това означава, че сме се справили с нашата задача. Радвам се да го видя разочарован. Работихме много усилено за това равенство. След поражението от Португалия разбрахме, че трябва да се съберем и да се докажем в мач с най-добрите от най-добрите. Подготвихме се внимателно за играта, изучихме всички малки неща. Сега сме щастливи, въпреки че усещането, че бихме могли да спечелим три точки, не ни напуска", сподели крилото на унгарците Лоик Него.

"Страхотно е да видим колко добре играе отборът ни. Показахме по-смел футбол и играхме по-добре офанзивно, отколкото срещу Португалия във вторник. Тимът ни бе на върха! Постигнахме отличен резултат с играта на отбора. Гордея се с моя отбор и феновете. Това е един от най-хубавите дни в живота ми!", заяви халфът на унгарците Отило Фиоло.

  Сподели
126