Германия се съвзе и разби Португалия (видео)


FUTBOL-TV

Германия се съвзе и разби Португалия (видео)

Германия се наложи с 4:2 над Португалия в Мюнхен във втори мач и за двата тима от Евро 2020. Така Бундестима се реваншира на феновете за лошия старт на надпреварата.

След пет минути игра се стигна до едно центриране от дясното крило, като топката попадна в Робин Госенс на далечната греда и той с акробатичен удар я прати в мрежата. Попадението обаче не бе зачетено, тъй като се оказа, че преди това Серж Гнабри е бил в засада.

Последваха пропуски пред вратата на гостите, но в 15-ата минута "мореплавателите" бяха тези, които откриха резултата. При бърза контра - топката достигна до Диого Жота, който влезе в наказателното поле и подаде на спринтиралия Роналдо, който на празна врата се разписа - 1:0. Това бе първо негово попадение срещу Германия. Той също така изравни нападателя на Бундестима Мирослав Клозе, като голмайстор №1 на Европейски и Световни първенства. Двамата има общо по 19 гола на големи турнири.

Бундестима обаче успя да стигне до обрат. В 35-ата минута резултатът бе равен. След центриране от дясното крило Робин Госенс, на далечната греда, стреля силно, като топката бе отклонена от Кай Хаверц във вратата на "мореплавателите", с помощта на Рубен Диас, като в крайна сметка това бе автогол.

След само четири минути Германия излезе напред след още един автогол. Ново включване на Госенс по лявото крило доведе до центриране и разбъркване, при което този път Герейро насочи топката в собствената си врата - 2:1 за немците.

Пет минути след почивката "маншафтът" стигна до трето попадение. След дълго разиграване топката попадна в Госенс, който навлезе в наказателното поле и подаде към оставения непокрит Кай Хаверц, който не сгреши и направи резултата 3:1.

След час игра падна и 4-то попадение във вратата на Португалия.  Този път се разписа Госенс с глава след подаване на Кимих. 

В 67-ата минута резултатът бе намален, а точен бе Диого Жота. След центриране от фаул Кристиано Роналдо успя да достигне до топката на далечната греда и я върна към нападателя на Ливърпул, който на празна врата се разписа за 2:4. При попадението имаше съмнения за засада на звездата на Ювентус, но такава не бе дадена.

Десетина минути преди края на редовното време "мореплавателите" бяха близо до трети гол. Ренато Санчес се озова на добра позиция и стреля силно от далечно разстояние, но ударът му срещна дясната греда на Мануел Нойер. До края до нов гол така и не се стигна и така интригата в тази група се завързва.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
232