Таркович: Оптимист съм


Н. Гавазов

Таркович: Оптимист съм

Старши-треньорът на националния отбор на Словакия Щефан Таркович коментира поражението с 1:0 от Швеция в мач от втория кръг на груповата фаза на Евро 2020.

"Видях мач, в който и двата отбора се представиха добре. Никой не искаше да рискува през първото полувреме и затова знаехме, че след почивката мача ще се отвори повече. Видяхме индивидуалната класа на играчите на Швеция, особено в последната третина на терена. За нещастие се получи тази дузпа. Смених схемата на 4-1-4-1, но нямахме достатъчно време. Съжалявам, че загубихме, защото играчите дадоха всичко от себе си. За съжаление не отправихме нито един точен удар. Искаше ни се да бъдем по-ефективни в този компонент. Равенството щеше да бъде изключително важно.

Успяхме да победим много силна Полша, бяхме близо до равенство със шведите. Радвам се на това. Аз съм оптимист. Дойдохме тук, за да изиграем три мача и ще се подготвим отговорно за игрите. Нека покажем същата отдаденост в мача с Испания и може би в нея ще се случат малки чудеса", заяви Таркович.

  Сподели
116