Испания - Полша: Домакините ще вземат трите точки


Н. Гавазов

Испания - Полша: Домакините ще вземат трите точки

Испания - Полша

Стадион: "Картуха", Севиля

Дата: 19.06.2021 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Даниеле Орсато (Италия)

Испания ще приеме Полша в мач от втория кръг на груповата фаза на Евро 2020. Представяйки анонса на срещата между Швеция и Словакия, ние казахме, че и двата тима поднесоха приятни изненади на старта на кампанията. Същото можем да съобщим и за утрешния двубой, но с обратен знак. И испанци, и поляци са длъжници на своите почитатели, поради което очакваме, че футболистите от двата отбора ще дадат всичко от себе си, за да компенсират негативните впечатления от първите си мачове.

Испания започна с нулево равенство срещу коравия шведски тим. Да, скандинавците демонстрираха антифутбол в най-висша форма, но и хората на Луис Енрике нямаха идеи в предни позиции, атаките бяха еднообразни, а основната слабост на Ла Роха бе отсъствието на изявен голмайстор. Това не бе проблем в годините на Иниеста и Шави, но сега е въпрос, който трябва да бъде решен възможно най-бързо, ако Испания има намерение да се върне на водещите позиции.

Полша пък претърпя поражение от Словакия, въпреки фаворизирането на колектива на Пауло Соуса. Поляците пропиляха едно полувреме, а точно когато започнаха да играят по-добре, Криховяк получи червен картон. И от тази ситуация се възползваха "соколите", които вкараха победен гол. Колкото и странно да звучи, но Полша също игра без изявен голмайстор, защото номер едно в света Роберт Левандовски остана изолиран и по такъв начин не успя да реализира потенциала си.

Добрата новина от лагера на домакините е завръщането на Серхио Бускетс, чиято карантина изтече. Но се предполага, че играчът на Барселона няма да започне в стартовия състав, а ще се появи в игра след почивката, а по-вероятно - след 60-та минута. Относно поляците, вече казахме за червения картон на Криховяк, а това означава, че Гжегож ще пропусне срещата. Играчът трябва да бъде заменен от Пшемислав Франковски.

Фаворит  в мача е Испания. Поляците пристигат в Севиля под огромен натиск и с голямо разочарование. Вероятно ще видим един изнервен полски колектив, а това със сигурност ще помогне на домакините. Освен това  Енрике има план как да задържи Левандовски и най-вероятно нападателят също ще бъде неутрализиран, а Полша без Роберт е половин отбор. Съветът ни е да се доверим на испанците, които ще излязат с променена игра и с помощта на своите фенове би трябвало да вземат трите точки.

Прогноза: Испания - Полша 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Полша (Пауло Соуса)
 
Шчесни
   
Березински
Глик
Беднарек
Жозвяк
Клих
Линети
Рубис
Зелински
Левандовски
Свидерски
Олмо
Морено
Торес
Коке
Родри
Тиаго
Алба
Торес
Лапорт
Йоренте
   
Симон
 
Испания (Луис Енрике)

Обоснована прогноза: Испания - Полша 2:0

  Сподели
217