Англия ще надвие и Шотландия


И. Ангелов

Англия ще надвие и Шотландия

Англия - Шотландия
Стадион: Уембли
Дата: 18.06.2021 г.
Час: 22:00 ч.

Англия стартира перфектно Евро 2020 след като срещна най-трудния противник от групата си и победи с 1:0 Хърватия. Сега домакините имат възможност да нанесат второ поражение на локалния съперник в петък, което може на практика и да лиши гостите от шанс за прогрес през групите.

Шотландия не игра лошо срещу Чехия, но загуби с 2:0 и така застана на последното място във временното класиране на четвърта група от Европейското първенство. Срещите с Англия и Хърватия обаче следва да са дори по-трудни за тима, или така изглежда на хартия, което прави задачата на гостите трудна.

Откъм състави, Гарет Саутгейт вероятно ще заложи на подобна постройка от тази, довела до победа на откриването. Феновете на Англия искат да видят Джак Грийлиш в игра и той може да се появи на мястото на Фоден или Маунт. Дийн Хендерсън и Хари Магуайър лекуват травми за тима, и в защита може да видим отново Пикфорд на врата и централна двойка от Тайрон Мингс и Джон Стоунс. Джейдън Санчо и Бен Чилуел дори не бяха в групата за първата среща, като предстои да видим какви решения ще вземе Саутгейт сега за тях.

За Шотландия в първата среща много липсваше талисмана Киеран Тиърни, който според мениджъра Стив Кларк може и да се появи в игра тук. Били Гилмор бе под въпрос срещу Чехия, беше резерва и не се появи, поради което вероятно не е бил готов за игра, но се очаква тук да се появи.

Англия няма загуба в 33 от последните 35 мача за европейско първенство. Тимът запази 4 поредни сухи мрежи и се намира в добро състояние в момента. 

Последната среща между тези отбори бе през 2017 г. и завърши при 2:2. Година преди това двата тима играха за последно на "Уембли" и тогава Англия победи с 3:0. 

Прогноза: Англия - Шотландия 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Шотландия (Стив Кларк)
 
Маршал
   
Хендри
Ханли
Тиърни
Форест
МакГин
МакТоминей
Армстронг
Робертсън
Дайкс
Адамс
Кейн
Грийлиш
Маунт
Стърлинг
Филипс
Райс
Шоу
Трипиър
Мингс
Стоунс
   
Пикфорд
 
Англия (Гарет Саутгейт)

Обоснована прогноза: Англия - Шотландия 2:1

  Сподели
202