Белгия нямаше проблеми с Русия (видео)


И. Ангелов

Белгия нямаше проблеми с Русия (видео)

Белгия и Русия се изправиха една срещу друга на стадион "Санкт Петербург" във втората среща от втора група на Евро 2020. Днес "червените дяволи" спечелиха с 3:0 и застанаха на първо място в класирането, с два гола повече от Финландия, която по-рано надви Дания с 1:0 при изключителни обстоятелства.

Срещата започна с ранен гол в 10-ата минута, като тук Лукаку бе в засада при центриране на Мертенс, но топката бе спряна лошо от защитника Семенов. Той изпусна кълбото към Лукаку и нападателят реагира бързо за 1:0.

След половин час игра за двата тима имаше принудителни смени поради травми, като Кастан бе заменен от Мюние при символичния домакин, докато Черишев се появи за Кузяев при руснаците. 

В 34-ата минута именно резервата Мюние вкара за 2:0 след добро центриране на Торган Азар, което бе избито от Шунин в Мюние, той овладя и стреля ниско за гола. 

Преди почивката за Русия се контузи и Жирков, който бе заменен от Караваев. На почивката Баринов също бе заменен от Дивеев. Във втората част Русия не показа достатъчно и потвърди статистиката, която сочи, че на европейско първенство никога тимът не е побеждавал когато е изоставал в резултата - 9 загуби и 2 равни.

В 89-ата минута Лукаку довърши противника когато бе изведен в полето от Мюние и без подготовка стреля ниско през вратаря за 3:0.

v

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
314