Белгия пак ще удари Русия


Н. Атанасов

Белгия пак ще удари Русия

Белгия – Русия
Стадион: "Крестовски“, Санкт Петербург
Дата: 12.06.2021 г.
Час: 22:00

Без съмнение, Белгия е големият фаворит за спечелване на група "В“. Под ръководството на испанеца Роберто Мартинес "червените дяволи“ се изкачиха на върха в ранглистата на ФИФА през м. септември 2018 г. и оттогава са там. Белгия разполага с невероятна генерация качествени футболисти, като очакванията към тях са големи. На световното в Русия преди 2 г. белгийците спечелиха бронзовите медали, а сега вярват, че могат да триумфират на форума на Стария континент.

На последното европейско Белгия отпадна на 1/4-финалите, а най-големият успех на страната си остават сребърните медали от турнира през 1980 г., когато в спора за трофея ФРГ печели с 2:1.

Иначе Белгия беше безапелационна в квалификациите и се спечели всичките си 10 двубоя, отбелязвайки внушителните 40 попадения и допускайки едва 3.

Витцел е аут за първия двубой, а Де Бройне и Еден Азар са под въпрос.

Русия се класира пети пореден път на европейско първенство. Първенецът на Стария континент от 1960 г. ще се опита да повтори последните си най-добри изяви, които бяха на терените в Австрия и Швейцария през 2008 г., когато "сборная“ стигна до полуфиналите. На последните два турнира през 2012 и 2016 г. Русия отпадаше безславно в групите. Начело на тима е Станислав Черчесов, под чието ръководство руснаците стигнаха до 1/4-финалите на домашния Мондиал през 2018 г.

Русия завърши на 2-ро място в своята квалификационна група, като "сборная“ спечели осем мача и загуби два. Пораженията обаче бяха именно срещу предстоящия съперник, а "червените дяволи“ спечелиха с 3:1 и 4:1.

Прогноза: Белгия – Русия 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Русия (Станислав Черчесов)
 
Шунин
   
Семенов
Джикия
Кудряшов
Караваев
Зобрин
Оздоев
Кузяев
Миранчук
Головин
Дзюба
Лукаку
Мертенс
Торган Азар
Караско
Дендонкер
Тилеман
Мюние
Вертонген
Динайер
Алдвервейлд
   
Куртоа
 
Белгия (Роберто Мартинес)

Обоснована прогноза: Белгия - Русия 3:0

  Сподели
426