Пандев: Македония може да изненада на Евро 2020


И. Ангелов

Пандев: Македония може да изненада на Евро 2020

Нападателят на Северна Македония Горан Пандев сподели мнението си, че родината му може да премине групите на Евро 2020. 37-годишният капитан обяви, че тимът е направил история с класирането си след победа над Грузия, и с тази увереност тимът може да изненада напред.

"Това означава много, означава голяма гордост за нас, защото до скоро беше немислимо националния отбор на Северна Македония да играе в такова важно състезание. Ние винаги сме го вярвали, от друга страна. Това поколение направи история. Ние сме имали силни играчи и в миналото, но това поколение го постигна. Никой няма да отнеме това от нас в историята.

"Амбицията ни е страхотна. Надяваме се да се справим добре и да спечелим някой мач. Целта е поне да преминем групите. Знаем, че няма да е лесно, но познаваме силата си и ще опитаме."

Тимът на Игор Ангеловски попадна в трета група с Австрия, Нидерландия и Украйна. 

"Това са силни отбори и са фаворити срещу нас. Знаем, че започваме от позиция зад тях. Но ние знаем какво качество ще предложим. Вече играхме с Австрия в квалификациите и нямаме добър опит, защото два пъти ни победиха. Сега можем да отмъстим.

"Като цяло, на хартия Холандия е фаворит в групата и те са отборът, чийто скалп искат другите. Ние обаче не поставяме лимити над нас."

  Сподели
242