Жозе: Англия губи с Рашфорд от дясно и Шоу вместо Чилуел


И. Ангелов

Жозе: Англия губи с Рашфорд от дясно и Шоу вместо Чилуел

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо сподели, че дори не би размислил при опцията да избере Бен Чилуел вместо Люк Шоу на левия фланг на отбора си, като според португалеца Джак Грийлиш трябва да получи мястото на Маркъс Рашфорд в състава, също. 

"На левия бек бих избрал Бен Чилуел, без да се замисля. Той е интелигентен, покрива много дистанция, навлиза по диагонала добре, опасен е в нападение, добър е във въздуха, добър е при статични положения. Шоу изигра добър сезон и очевидно еволюира по отношение на емоция, професионализъм, но Чилуел има повече - особено с топката и начина на мислене. Той е много спокоен под напрежение. Харесвам Чилуел.

"Хари Кейн има непоклатимо място в тима, Джак Грийлиш също и най-добрата позиция за него е да навлиза от ляво.

"За мен Маркъс Рашфорд също може да играе само там. Когато играе от дясно той напълно се губи. Той е много добър от ляво когато атакува, но Грийлиш е огромен с това, което създава и с характера си. Той ми напомня на Луиш Фиго. Харесвам го много.

"В полузащита да играят с Деклан Райс и Джуд Белингам ще е перфектно, но може би първия мач Калвин Филипс и Райс."

Англия започва Евро 2020 с мач срещу Хърватия в неделя. След това на 18-ти юни тимът среща Шотландия и завършва четвърта група на 22-ри с Чехия.

  Сподели
216