Турция - Италия: И двата отбора ще вкарат


Н. Гавазов

Турция - Италия: И двата отбора ще вкарат

Турция - Италия
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 11.06.2021 г.
Час: 22:00 ч.
Съдия: Дани Макели (Нидерландия)

Турция и Италия ще имат честа да открият Европейското първенство 2020, което е уникално само по себе си. То ще започне в Рим и ще завърши в Лондон, домакини на срещите ще са 11 европейски града от различни държави и освен това турнирът се провежда с година закъснение заради епидемията от коронавируса.

Кой ще е новият крал на Европа, кой ще спечели "Златната топка" и "Златната обувка" на състезанието, ще има ли изненади или всичко ще премине според прогнозите на специалисти и анализатори? Всички тези въпроси очакват своя отговор, но той ще дойде по-късно. Сега предстои да се съсредоточим върху първия двубой, в който Турция като символичен домакин на "Олимпико" ще търси своята първа победа срещу Италия.

Южните съседи възлагат големи надежди на предстоящото Европейско първенство. Колективът на опитния Шенол Гюнеш никак не е лош: Чаглар Сеюнджу, Хакан Чалханоглу, Бурак Йълмаз - във всяка линия има футболисти, които са готови да избухнат. 14 играчи се състезават в топ 5 на първенствата на Европа, но не бива да пренебрегваме и имена като Озан Туфан, Халил Дервишоглу или Абдулкадир Емюр, които впечатляват с изявите си в турския елит.

Оптимизмът при турците идва от две направления. Първо, съседите показаха, че са опасен съперник, след като не допуснаха загуба от Франция в квалификационната си кампания за Евро 2020. Второ, колективът на Гюнеш впечатли и в световните квалификации през март, побеждавайки Нидерландия и Норвегия. Равенството 3:3 с Латвия може да бъде прието като признак на умора или на прословутия балкански манталитет, но така или иначе видяното в предишните срещи буди оптимизъм.

Италия се класира за финалите на Европейското първенство, прегазвайки всичките си съперници в групата. "Скуадра Адзура" постигна десет победи от десет мача и допусна само 4 гола срещу Финландия, Гърция, Босна и Херцеговина, Армения и Лихтенщайн. От ноември миналата година италианците проведоха осем двубоя, в които успяха да опазят вратата си. Разбира се, може да се говори и за нивото на съперниците, най-силните от които бяха Полша и Чехия, но като цяло "адзурите" показват силна и уверена игра, а резултатите впечатляват.

Може би това е причината старши-треньорът на отбора Роберто Манчини да заяви тази вечер, че вярва в пътуване на хората му до Лондон, където ще се проведат полуфиналите и решаваща среща на турнира.

Началото на двубоите между Турция и Италия е поставено през декември 1962 година, когато в герой се превръща легендата на Рома Алберто Орландо. Италианците побеждават с 6:0, а Орландо вкарва 4 гола. Още два гола отбелязва Джани Ривера, а капитан на адзурите тогава е Чезаре Малдини. След това двата тима се срещат още десет пъти, в които Италия постига седем победи и нито една загуба. Последният двубой между Италия и Турция 15 ноември 2006 г.) е приятелски и завършва при резултат 1:1.

Какво да очакваме утре вечер? Букмейкъри и анализатори в един глас твърдят, че Италия е сериозен фаворит. В това няма нищо изненадващо, отчитайки формата на Скуадра Адзура и фактора домакинство. От друга страна обаче имаме колектив, който пристига с амбицията да остави следа и ще даде всичко от себе си в тази среща. Със сигурност турците ще направят живота на съперника си много труден и не сме толкова убедени в безапелационното фаворизиране на италианците. Които по традиция започват тромаво всеки един голям турнир.

Все пак, ако трябва да бъде избран победител, логиката сочи Италия, но нека имаме едно наум. Ние обаче предлагаме и още една опция, чийто коефициент е повече от чудесен - "Двата отбора да вкарат". Да, италианците трудно пропускат, но пък турците вкараха седем гола на Нидерландия и Норвегия, защо да не вкарат едно попадение на Италия?

Прогноза: Турция - Италия 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Италия (Роберто Манчини )
 
Донарума
   
Флоренци
Бонучи
Киелини
Спинола
Локатели
Жоржиньо
Барела
Берарди
Имобиле
Инсине
Йълмаз
Караман
Чалханоглу
Йокушлу
Туфан
Язид
Мерт
Сиюнджу
Демирал
Челик
   
Чакър
 
Турция (Шенол Гюнеш)

Обоснована прогноза: Турция - Италия 1:2

  Сподели
341