Dream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа (17.03 -23.03)


.

Dream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа (17.03 -23.03)

Futbol TV продължава с определянето на символичния отбор на Европа, съставен от най-добре представилите се футболисти на своите постове. Напомняме, че в него участват футболисти от ТОП 5 на европейските първенства: Висшата Лига на Англия, Серия А, Бундеслигата, френската Лига 1 и испанската Ла Лига.

Представяме Ви: Dream-Team за периода 17.03. - 23.03. Тактическата схема е 4-3-3.

 

ВРАТАР


Джанлука Курчи (Сиена)

24 годишният вратар на Сиена за втори път намира място в нашият отбор. Няма как да не го номинираме, тъй като с чудесните си плонжове и спасявания донесе тъй важните три точки за отбора си, който се отлепи от дъното и ще се опита да избегне изпадането от елита на италианския футбол. Адайлтон и Хименес може би още се чудят на бързите реакции и рефлекси на вратаря, който не позволи да му бъде отбелязан гол.

 

ЗАЩИТА


Неманя Видич ( Манчестър Юнайтед)

Уверените действия на сърбина в защита несъмнено обезличиха най-силното оръжие на Ливърпул - Фернандо Торес. Смело можем да кажем, че комплекса „Торес" приключи за Видич точно в този мач - много концентрирани действия (един път с помощта на публиката), не задържаше топката в себе си задълго и се освобождаваше бързо от нея, пращайки я напред с което пресече всякакви предпоставки за създаване на някаква опасност пред себе си, тичаше много и постоянно търсеше взаимодействие с полузащитниците. Не всеки защитник в света би могъл да се справи с един от най-опасните нападатели като Торес. Видич го направи и съвсем заслужено намери място в символичния ни отбор на кръга.


Чарлз Каборе (Олимпик Марсилия)

Тийнейджърът излезе в неделя вечер срещу страшилището Лион и за възрастта си, се справи повече от отлично със своите задачи в отбрана. Очакванията,ч е това ще бъде слабото в ариегарда на марсилци не се оправдаха, напротив - в 67 минута с далечен, но добре премерен удар откри резултата за своя отбор.


Невен Суботич (Борусия Дортмунд)

Много от отборите в Бундеслигата могат да свидетелстват, че е изключително трудно да запазиш вратата си чиста когато играеш срещу Байер Леверкузен - тимът с най-добро нападение. Да, обаче дортмундци устояха на бурята на вихрените атаки на Барнета, Видал, Кислинг, Аугусто и Дердийок, а най-голяма заслуга за това имат Шмелцер и Суботич. Разликата между двамата обаче е, че сърбинът не загуби нито едно единоборство в центъра на отбраната, в същото време на четири пъти се включи много добре в атаките на съотборниците си и заслужи напълно нашите овации.


Габи Милито ( Барселона)

Блестящ мач направи аржентинецът - уверена игра в защита, изключително концентриран и явно се връща към времето на великолепните си игри, които правеше преди кошмарната контузия да го сполети.

"Милито - това е несравним футболист, настоящ централен защитник, който зарежда всички с много настроение. Той удивлява всички с качеството на своята игра. Ще се постараем всички в отбора да му помогнем да разкрие най-доброто от себе си, така, че треньорът на Аржентина да го има в предвид за предстоящото Световно първенство", коментира Гуардиола действията на най-добрия си защитник в мача срещу Сарагоса.

 

ПОЛУЗАЩИТА


Стефан Йоветич (Фиорентина)

Младата звезда на „скуадра виола" игра така, сякаш света е в краката му: сърцато, с много себераздаване и тичане, но и с много мъдрост. Отиграванията му бяха перфектни, не сгреши в нито едно подаване, а при включването си в атаките носеше винаги опасност за противника. Радост бе да го гледа човек, а безсилието на гостите да го спрат бе илюстровано с дузпата, която заработи


Сеск Фабрегас (Арсенал)

Игра на обичайното си високо равнище, както сме свикнали да го виждаме постоянно. Двигателят на „артилеристите" за победата им срещу коравите „чукове". Заработи дузпа, а след това я изпълни хладнокръвно. Eurosport заедно със Сонг им даде оценка 9.

 

Джи Сунг Парк (Манчестър Юнайтед)

Не може да не отдадем значимото на всеки един играч на Юнайтед за победата в срещата им с кръвния враг, но ако трябва да стесним малко кръга, то спокойно бихме отличили, бързоногият Парк с голът, който вкара и изпрати „червените дяволи" на върха на таблицата във временното класиране. През целия мач бе двойникът на Рууни, когото охраняваха постоянно двама защитници. Показа неуморен ентусиазъм, в някои свои действия внесе много острота в атаката, в други не получи нужната подкрепа от съотборниците си, но така или иначе заслужава нашето признание за играта си като цяло, която показа. Заедно с Валенсия и Рууни получи най-високи оценки в мача. Твърдо можем да отбележим, че южнокореецът направи разликата между шампионите и скучния Ливърпул на Бенитес.

 

НАПАДАТЕЛИ

Карлос Тевес (Манчестър Сити)

Отново аржентинецът се разигра така както той си знае и заедно с Роке Санта Круз и Белами бе постоянна заплаха за защитниците на Фулъм. Направи редица виртуозни изпълнения и обстрелваше вратата независимо дали се намираше на 25 ярда от целта или 15. Вкара гол в 36 минута, елиминирайки с едно докосване на топката Смолинг и даде комфортна преднина за своя отбор. През втората част позагуби малко от блясъка си, защото защитниците на домакините успяха да го „затворят" и изолират от полузащитата, но не се отказа да тича и да търси път към гола самостоятелно. С най-висока оценка от всички футболисти в срещата.


Мирко Вучинич (Рома)

Неговият превъзходен хет-трик срещу Удинезе донесе победата всъщност за „вълците" и трите точки. Много рационален в действията си, показа и отлично взаимодействие със съотборниците си и особено с Менес, който получи оценка 9 от специалистите си. Националът на Черна гора обаче получи оценка 9,5 и нашето признание разбира се.


Лионел Меси (Барселона)

Изключителен. Чак Гуардиола не успя да се въздържи и възкликна: „ Той е толкова млад, а прави на терена каквото си поиска". Домакините от Сарагоса не успяха да се противопоставят на таланта на аржентинеца и той съответно ги наказа, като им наниза три гола. Точен пас, много скорост и агресия в изобилие имаше в действията му. Най-добър нападател на кръга с оценка 9,5.

 

СТАРШИ ТРЕНЬОР

Сър Алекс Фъргюсън (Манчестър Юнайтед)

В много от случаите когато върши нещо, шотландският специалист остава неразбран за критиците си. Така и в срещата срещу „мърсисайдци", която бе изключително важна и за двата отбора, шотландецът пусна Парк в атака и веднага този му ход породи дебати трябва ли южнокорейският футболист да започне в стартовия състав на „червените дяволи" в толкова важен мач. Да, обаче азиатският футболист с действията си показа колко е прав Сър Алекс, а когато и отбеляза гола, окончателно накара да изчезнат и най-малките съмнения за правилността в решенията на шотландския специалист.

Но не можем да не отбележим и на колко много неща е научил футболистите в колективен план, а най-вече им е предал своята рутина и спокойствие, както и умело разиграване и задържане на топката.

И на последно място нека съсредоточим вниманието си на факт, който някой пропускат, а именно, че шотландския специалист пусна срещу Торес Видич. Да, гласува доверие на сърбина, който от своя страна трябваше да излекува комплекса си от испанският нападател, а излекувайки го това означава само едно - Фернандо да не създаде опасности за ван дер Саар.


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
242